Administrasjon

Haakon H. Jensen

Haakon H. Jensen

Administrerende direktør

Haakon H. Jensen har ca 20 års erfaring fra private investerings-, rådgivnings- og industriselskaper. Han kom til Investinor i 2016 fra stillingen som finansdirektør med ansvar for strategi og M&A i Orkla Home and Personal Care (tidligere Lilleborg). Han har tidligere vært ca 10 år i det globale strategiselskapet Bain & Co. i Stockholm, London og Oslo, og har jobbet på corporate finance teamet i investeringsbanken Pareto. Jensen var også med i teamet som startet Argentum, et statlig fond-i-fond innen private equity, og var founding partner i PE-fondet True North Capital. Jensen er siviløkonom fra NHH og har studert finans ved Stern School of Business ved New York University.
Tor Helmersen

Tor Helmersen

Finansdirektør

Tlf:+47 930 69 566 E-post: tor.helmersen@investinor.noLinkedInLinkedIn
Tor Helmersen er utdannet handelsøkonom fra BI(HA) og MBA med fordypning i finans fra NHH, og er i tillegg autorisert finansanalytiker (AFA). Han har tidligere jobbet som finans-/økonomidirektør i Fosen Trafikklag ASA, Maxware AS, Nordic Semiconductor ASA og Q-Free ASA. Tor har også erfaring fra Veidekke ASA, Sparebanken NOR og Norgeskreditt AS.
Katrin Haram

Katrin Haram

Administrasjonsansvarlig

Tlf:+47 901 97 578 E-post: katrin.haram@investinor.noLinkedInLinkedIn
Katrin Haram er utdannet legesekretær. Hun har tidligere jobbet i helsevesenet, vært salgs- og markedskoordinator i GlaxoSmithKline og personlig sekretær for administrerende direktør i EMGS AS.
Lars Appelkvist

Lars Appelkvist

Controller

Tlf:+47 476 77 874 E-post: lars.appelkvist@investinor.noLinkedInLinkedIn
Lars Appelkvist er utdannet siviløkonom/M.sc. fra Handelshøyskolen i Trondheim med fordypning i finans. Han har tidligere vært Senior Associate i EY, før han kom til Investinor våren 2017

  Investeringsteam

Otto Frøseth

Otto Frøseth

Investeringdirektør

Tlf:+47 900 81 179 E-post: otto.froeseth@investinor.noLinkedInLinkedIn
Otto Frøseth er utdannet elektronikkingeniør med tilleggsutdanning innen informasjonsteknologi og økonomi. Han har i over 25 år hatt lederstillinger i Norge og internasjonalt, blant annet som direktør i Siemens AS og plassjef for Siemens i Trondheim. I Siemens-konsernet var Otto også divisjonsdirektør for Siemens Building Technologies og nordisk direktør for Siemens Building Automation i Norge Sverige, Danmark, Finland og Baltikum. Han har dessuten vært leder for utvikling og implementering av Siemens SmartCity-prosjekter, samt etableringen av City Account Management i Norge. Sistnevnte er Siemens´ globale satsning i den nyetablerte sektoren Infrastructure and Cities. Otto Frøseth er styremedlem i Investinors porteføljeselskap Stimline, varamedlem i Polight AS og Novelda AS.
Ann-Tove Kongsnes

Ann-Tove Kongsnes

Investeringsdirektør

Tlf:+47 930 54 975 E-post: anntove.kongsnes@investinor.noLinkedInLinkedIn
Ann-Tove Kongsnes har 18 års erfaring fra investering, utvikling, salg og børsnotering av teknologibedrifter. Hun har tidligere også arbeidet med internasjonal markedsføring i 7 år. Ann-Tove Kongsnes har lang erfaring med styrearbeid og aktivt eierskap i teknologiselskaper og er nå styremedlem i Investinors porteføljeselskap Vitux AS, poLight, AS, Numascale AS, Spinchip Diagnostics AS. Calliditas AB. Hun er leder av valgkomiteen i Bergenbio, Novelda og Boostcom. Kongsnes er ansvarlig for oppfølgingen av internasjonale relasjoner i Investinor. Kongsnes er utdannet siviløkonom ved Høgskolen i Bodø og har fordypningskurs i Corporate Finance, Executive Program fra Norges Handelshøyskole (NHH).
Jan Morten Ertsaas

Jan Morten Ertsaas

Investeringsdirektør

Tlf:+47 909 13 585 E-post: jan.morten.ertsaas@investinor.noLinkedInLinkedIn
Før han kom til Investinor var Jan Morten Ertsaas administrerende direktør i konsulentselskapet Safetec Nordics og Vice President, Offshore Oil & Gas Solutions i Safetecs amerikanske morselskap ABS Consulting. Ertsaas har lang erfaring fra internasjonal olje- og gassindustri. Han har hatt forskjellige lederstillinger innen prosjektledelse, forskning, teknologi og kunnskapsledelse i Statoil. Han har også vært plattformsjef på Statfjord og har internasjonal prosjekterfaring fra stilling som Pipeline Manager i Statoils South Pars-prosjekt i Iran. Jan Morten Ertsaas er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Han er også utdannet og har flere års fartstid som dykker i Nordsjøen. Ertsaas er styreleder i Investinors porteføljeselskap Ace Oil Tools AS og han er styremedlem i Ziebel AS, Zi-lift AS, Exprosoft AS, Sorbwater AS og Shoreline AS.
Ronny Vikdal

Ronny Vikdal

Investeringsdirektør

Tlf:+47 922 10 120 E-post: ronny.vikdal@investinor.noLinkedInLinkedIn
Ronny Vikdal er utdannet diplomøkonom BI og har studier i akvakultur fra Universitetet i Bergen. Han har vært leder for finans og forretningsutvikling i Norway Royal Salmon AS, leder for KPMG Senter for havbruk og fiskeri, assisterende banksjef i Spare- Bank 1 Midt-Norge, finansanalytiker i First Securities ASA, i Midt-Norge Fonds ASA og i SR-Fonds ASA. Ronny Vikdal har tidligere hatt styreverv i flere selskaper. Han er nå styremedlem i Investinors porteføljeselskap Keep-it Technologies AS, Smartfish AS, Havgul AS, Cryogenetics AS, Nordic Halibut og Planktonic AS.
Jon Øyvind Eriksen

Jon Øyvind Eriksen

Investeringsdirektør

Tlf:+47 930 60 330 E-post: jon.eriksen@investinor.noLinkedInLinkedIn
Jon Øyvind Eriksen er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen bioteknologi, og har russisk og tysk mellomfag fra Universitetet i Bergen. Han er tildelt graden MBA with Distinction fra London Business School, og er i tillegg finansanalytiker (CFA charterholder). Eriksen er seriegründer med over 15 års toppledererfaring fra teknologi- og mediebedrifter. Han har som CEO vært sentral i bedrifters oppstart, vekst og ekspansjonsfase, oppkjøp, fusjoner, spin-off og snuoperasjoner. Jon Øyvind Eriksen har også vært styremedlem og styreleder i en rekke selskaper, og han er nå styremedlem i Investinors porteføljeselskap BerGenBio, Boostcom, Northern.tech, Novelda, Numascale, Swarm64 og Unacast.
Pål Breiland

Pål Breiland

Senior investeringsanalytiker

Tlf:+47 959 75 955 E-post: pal.breiland@investinor.noLinkedInLinkedIn
Pål Breiland er utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen BI Sandvika med spesialisering innen finans. Han har tidligere jobbet hos NorgesInvestor Securities som finansanalytiker og forvalter. Pål jobber hovedsakelig med marine investeringer hos Investinor, og er styremedlem i Investinors porteføljeselskap Planktonic AS samt vara styremedlem i Havgul Clean Energy AS og Cryogenetics AS.
John-Arne Hørløck

John-Arne Hørløck

Senior investeringsanalytiker

Tlf:+47 977 90 468 E-post: john-arne.horlock@investinor.noLinkedInLinkedIn
John-Arne Hørløck er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) og statsautorisert revisor. Han har tidligere vært Manager i PwC og konsulent i Accenture. John-Arne jobber hovedsakelig med investeringer innen olje/gass og er styremedlem i Investinors porteføljeselskap Robotic Drilling Systems AS og vara styremedlem i Exprosoft AS.
Lars Jørgen Loktu

Lars Jørgen Loktu

Investeringsanalytiker

Tlf:+47 970 87 906 E-post: lars.jorgen.loktu@investinor.noLinkedInLinkedIn
Lars Jørgen Loktu har en MSc i finans fra Norges Handelshøyskole (NHH). Han har tidligere vært Relationship Manager, Corporate Banking i Nordea Bank Norway og han har jobbet for Monterey Institute of International Studies i California, i Svea Finans og Lindorff.
Egil Garberg

Egil Garberg

Investeringsanalytiker

Tlf:+47 902 30 616 E-post: egil.garberg@investinor.noLinkedInLinkedIn
Egil kom til Investinor fra SIVA SF hvor han jobbet som finansanalytiker. Han har tidligere vært Senior Associate i PwC, samt jobbet i SpareBank 1 Gruppen. Han var også konserntrainee i sistnevnte. Egil Garberg er utdannet Master i økonomi og administrasjon fra Norges handelshøyskole (NHH). Egil er observatør i Investinors porteføljeselskap Aptomar AS.
Roar Husby

Roar Husby

Investeringsdirektør

Tlf:+47 982 06 974 E-post: roar.husby@investinor.noLinkedInLinkedIn
Roar har en M.Sc. og en B.Sc. i Management fra London School of Economics and Political Science. Roar har erfaring fra strategiarbeid for en rekke multinasjonale selskaper gjennom konsulentselskapet Marakon Associates i London og han har jobbet med forretningsutvikling og M&A prosjekter i Ernst & Young Corporate Finance. I 2007 ble Roar CFO i det børsnoterte oppdrettsselskapet SalMar ASA, en stilling han hadde frem til 2012. Før han begynte i Investinor jobbet Roar som Investeringsdirektør i investeringsselskapet Greenway. Han er nå styreleder Investinors porteføljeselskap Partnerplast, styremedlem Cyviz AS og Nordic Halibut AS.
Stig Andersen

Stig Andersen

Investeringsdirektør

Tlf:+ 47 95 79 36 33 E-post: stig.andersen@investinor.noLinkedInLinkedIn
Før han kom til Investinor jobbet Stig 19 år i Nordea, blant annet som Nordic Head of Corporate Research og som Director, Corporate Finance. Han har også lang fartstid i banken som aksjeanalytiker, og han har hatt en meget sentral rolle i Nordeas dekning av nordisk og global skogindustri. Stig Andersen har en doktorgrad i skogøkonomi fra Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås (UMB), samt et MBA-studium fra University of Colorado. Han er nå styremedlem i Investinors porteføljeselskap Kebony AS, Alpinco AS og OceanSaver AS.
Bent Grøver

Bent Grøver

Senior investeringsanalytiker

Tlf:+47 950 40 392 E-post: bent.grover@investinor.no
Bent Grøver er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en doktorgrad innen anvendt matematikk fra University of Cambridge. Han har tidligere arbeidet som strategikonsulent i Storbritannia. Bent er styremedlem i Investinors porteføljeselskap Alpinco, Cyviz og Skioo, samt observatør i Kebony.
Patrick Kartevoll

Patrick Kartevoll

Senior investeringsanalytiker

Tlf:+47 911 70 111 E-post: patrick.kartevoll@investinor.noLinkedInLinkedIn
Patrick Kartevoll er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har tidligere jobbet 7 år som forvalter for maritime fond i Pareto, samt 4 års erfaring som forretningsfører og revisor i henholdsvis Pareto og Deloitte.
Birgitte Gangmark Villmo

Birgitte Gangmark Villmo

Investeringsanalytiker

Tlf:+47 906 88 347 E-post: birgitte.villmo@investinor.noLinkedInLinkedIn
Birgitte Villmo har en mastergrad i finansiell økonomi fra NTNU og en Master of Finance fra Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hun har tidligere vært ansatt fem år som trainee og analytiker i Norges Bank Investment Management (NBIM), hovedsakelig i London hvor hun også var utplassert ett år hos UBS Investment Bank. Før Birgitte startet i Investinor har hun hatt en prosjektstilling ved NTNU samt bodd i Chile for en periode hvor hun jobbet med eiendom.
Daniel Holth Larsen

Daniel Holth Larsen

Investeringsanalytiker

Tlf:+47 922 98 521 E-post: daniel.h.larsen@investinor.noLinkedInLinkedIn
Daniel har en B.Sc. fra Handelshøyskolen BI og Universitetet i Mannheim. Han har tidligere jobbet som Asset Management Officer i Steen & Strøm AS med ansvar for ulike operasjonelle utviklingsprosesser i den norske kjøpesenterporteføljen. Daniel jobbet for private-equity selskapet Altor Equity Partners ved siden av studiene, hvor han blant annet bisto investeringsteamet med analyser og tok del i enkelte prosesser.